MAJLIS BERBUKA PUASA GWGF DAN PENYAMPAIAN SUMBANGAN RAMDHAN 2015

GWGF MERAIKAN ANAK-ANAK YATIM DAN PELAJAR MAAHAD TAHFIZ

Puncak Alam, 12 Julai 2015. Gabungan Wawasan Generasi FELDA (GWGF) dengan kerjasama Kelab Golf Generasi FELDA menganjurkan Majlis Berbuka Puasa dan penyampaian sumbangan kepada Pertubuhan Anak Yatim Baitul Fitrah, Rawang dan juga  beberapa Maahad Tahfiz yang terpilih seperti Maahad Tahfiz Habibullah Al-Hafiz, Maahad Tahfiz Al-Quran Sabil Al-Rasyad, Maahad Tahfiz Surau At Taufiqiyyah dan Maahad Tahfiz Ar Rashad. Kesemua Maahad Tahfiz yang terpilih ini berada di sekitar Bandar Puncak Alam.

Majlis berbuka puasa bersama wakil-wakil pertubuhan anak yatim dan Maahad Tahfiz ini dijalankan hasil kutipan derma sempena Penganjuran Pertandingan Golf Amal & Persahabatan yang dianjurkan oleh Kelab Golf Generasi FELDA baru-baru ini. Jumlah kutipan sebanyak RM 56,286.26 digunakan sepenuhnya untuk menjayakan majlis berbuka puasa pada hari ini.

GWGF amat prihatin terhadap anak-anak yang kurang bernasib baik, khususnya anak-anak yatim dan miskin. Bersempana Bulan Ramadan yang mulia ini, GWGF dengan rasa prihatin meraikan mereka bersama-sama dalam majlis berbuka puasa pada hari ini.

Majlis ini disempurnakan oleh YBhg. Tan Sri Rozali Ismail, Presiden GWGF. Turut hadir pada majlis ini adalah En. Ramlan Pin, Presiden Kelab Golf Generasi FELDA, AJK Kelab Golf Generasi FELDA para peserta kejohanan golf dan juga Ahli Majlis Tertinggi GWGF.
GWGF berharap agar semua pihak terutamanya syarikat korporat untuk terus menyumbang dan membantu golongan yang memerlukan terutamanya pada bulan Ramadhan ini.

Keprihatinan semua dalam membantu golongan yang memerlukan ini secara tidak langsung dapat mendekatkan diri kita kepada Allah dan terus beristiqamah dalam melakukan kebaikan.

Majlis ini juga diserikan dengan dengan bacaan doa oleh Ustaz Muhammad Hafiz Alias dan disusuli bacaan ayat-ayat suci Al-Quran oleh Ustaz Nabil Fikri bin Ahmad Khari serta tazkirah berkaitan Kebaikan Bulan Ramadhan yang disampaikan oleh Ustaz Azuwad Adzhar yang merupakan imam Masjid Puncak Alam ini. Majlis diteruskan dengan Solat Tarawih dan jamuan selepas itu.

Sumbangan duit hari raya dan cenderahati daripada GWGF juga diberikan kepada wakil-wakil pertubuhan anak-anak yatim dan Maahad Tahfiz yang hadir dalam majlis ini oleh YBhg Tan Sri Rozali Ismail Presiden GWGF,En. Ramlan Pin Presiden Kelab Golf GWGF serta Datuk Haji Abdullah Abu Bakar, Timbalan Presiden GWGF

GWGF menyumbang sebanyak RM 4000.00 kepada setiap wakil-wakil Pertubuhan Rumah Anak Yatim dan juga Maahad Tahfiz untuk menjalankan operasi dan menampung keperluan seharian anak-anak yatim tersebut.


YBhg. Datuk Haji Abdullah ABu Bakar, Timbalan Presiden GWGF menyampaikan Ucap Utama sempena Majlis ini


Adik-adik yang menerima sumbanagan duit hari raya bergambar bersama YBhg Datuk Haji Abdullah Abu Bakar


YBhg. Datuk Haji Abdullah Abu Bakar (tengah) bersama Presiden Kelab Golf Generasi FELDA (Jubah Putih) menyampaikan replika cek sumbangan kepada wakil Maahad Tahfiz yang terpilih


YBhg. Datuk Haji Abdullah Abu Bakar, mengagihkan sumbangan duit raya dari GWGF kepada adik-adik Storm Rider Jr. Racing Team


YBhg. Datuk Haji Abdullah Abu Bakar (tengah) bersama Presiden Kelab Golf Generasi FELDA (Jubah Putih) menyampaikan replika cek sumbangan kepada wakil Maahad Tahfiz yang terpilihBergambar secara berkumpulan setelah kesemuanya menerima replika cek sumbangan


YBhg. Datuk Haji Abdullah Abu Bakar (tengah) bersama Presiden Kelab Golf Generasi FELDA (Jubah Putih) menyampaikan replika cek sumbangan kepada wakil Maahad Tahfiz yang terpilihYBhg. Datuk Haji Abdullah Abu Bakar (tengah) bersama Presiden Kelab Golf Generasi FELDA (Jubah Putih) menyampaikan replika cek sumbangan kepada wakil Maahad Tahfiz yang terpilihRelated Posts
Previous
« Prev Post

TALIAN ADUAN

TALIAN ADUAN